Leg de lat op je eigen hoogte!
Leg de lat op je eigen hoogte! is een coachtraject waarbij je leert omgaan met jouw faalangst. Je krijgt inzichten in wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je ze doet, zodat je bewuster keuzes kunt en durft maken je. Wat jou meer ontspanning en zelfvertrouwen gaat opleveren!
Misschien herken jij dit ook, buikpijn krijgen bij alleen al de gedachten dat je volgende week een presentatie hebt voor de klas, een hoofd vol gedachten en je heel ongemakkelijk voelen als jij de beurt krijgt in een groep, bang zijn om het verkeerde te zeggen, bang om fouten te maken, je gedachten groter maken dan ze in werkelijkheid zijn, blokkeren en het even niet meer weten …
Op het moment dat er iets van je gevraagd wordt, lukt het opeens niet meer, terwijl je weet dat je het kan! Faalangst!
Faalangst is vaak verbonden met perfectionisme, onzekerheid en spanning. Heb je last van het een, dan heb je ook last van het ander.
Je voelt aan alles dat het NU tijd is om nieuwe stappen te zetten in je leven en je wil de grip op je leven weer terug te pakken en je bent er klaar voor om je zelfvertrouwen een boost te geven!
Leg de lat op je eigen hoogte!
- 8 individuele coachsessies van 60 minuten
- Vergroten van je zelfvertrouwen
- Leren ontspannen
- Anders leren denken
- Niet alleen praten maar ook doen en ervaren!
- Evaluatie gesprek
- je sterke kanten en je successen
- je kwaliteiten en je valkuilen
- je lijf
- je emoties (h)erkennen
- de invloed van denken op voelen
- de leerkuil
- hoe je voor jezelf kunt zorgen
Je kunt me het beste bereiken via e-mail of contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook!
Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd!
Bij faalangst ben je letterlijk bang om te falen. Het is een vorm van angst, die je kunt ervaren als je moeten presteren. Faalangst kan op verschillende gebieden voorkomen. Op school kan het zich bijvoorbeeld voordoen bij een toets, presentatie of als er klassikaal een vraag wordt gesteld.
Je kunt het ook thuis ervaren als je het gevoel hebt verantwoordelijk te zijn voor bepaalde dingen binnen jouw gezin. Maar ook tijdens sport kunnen jij last hebben van faalangst.
Faalangst is een situatie gebonden angst. Dat wil zeggen dat de angst zich alleen voordoet in bepaalde situaties. Sommige jongeren hebben erg veel last van de angsten, terwijl zij op andere momenten goed functioneren. Faalangst is een angst die altijd gekoppeld is aan een taak.
Hoe herken ik faalangst?
De spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Iedereen is anders en er zijn dan ook veel verschillende soorten signalen voor faalangst. Vaak komen lichamelijke signalen voor, zoals zweethanden, een rood hoofd krijgen, vlekken in de nek, veel naar de wc moeten, hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn, misselijk zijn.
Naast deze lichamelijke reacties zijn er ook gedragskenmerken. Sommige jongeren worden druk, gaan chaotisch te werk, gaan lachen, overdreven doen, de clown uithangen. Terwijl anderen juist verlegen worden, blokkeren, niets durven te vragen, concentratieproblemen krijgen of een black-out.
Vaak willen deze jongeren de vervelende situatie uit de weg gaan. Ze willen niet meer naar school, of willen van een club af. Door moeilijke situaties uit de weg te gaan, wil een jongere de gevoelens van angst vermijden.
Bij faalangst hebben jongeren veel negatieve gedachten over zichzelf. Ze hebben vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.
Herkenbaar?
Herken jij veel punten bij jezelf uit deze info en vind je dat het NU tijd is om nieuwe stappen te zetten in je leven? Ben jij bereid om aan de slag te gaan met je faalangst en je zelfvertrouwen een boost te geven, dan is het coachtraject Leg de lat op je eigen hoogt! iets voor jou!