(+31) 641753895 info@kik4coaching.nl

Weerbaar zijn

Weerbaar zijn. Voor mij betekent dat, zijn wie je bent, jezelf omarmen met voldoende zelfvertrouwen. Je weet wat je wel en niet wilt. Je durft voor jezelf op te komen. Je durft NEE te zeggen. Je kunt je gevoelens herkennen en verwoorden en je kunt je grenzen aangeven op een manier die bij jou past. Het betekent ook dat je je eigen gedrag en dat van anderen herkent en weet hoe je daarop kunt reageren. Je durft bij je mening te blijven en durft om hulp te vragen. Je kent je talenten, kwaliteiten én valkuilen. Je bent zelfbewust.

Voor veel kinderen, tieners, pubers maar ook nog voor volwassenen is het lastig om te zeggen wat ze willen, denken of voelen. Om dit te kunnen,  betekent het vaak dat je eerst op zoek gaat naar jezelf. Een confronterende maar zéér waardevolle zoektocht!

Tieners, pubers en jongeren. Ze zijn op zoek naar hun identiteit. Voor  sommigen van hen is deze zoektocht een worsteling. Een fase met veel veranderingen en onzekerheid. Ze zijn kwetsbaar. Ze stoeien met vragen als; Wie ben ik? Wat kan ik? Wat voel ik? Wat wil ik? Waar hoor ik bij?

Een zoektocht  die ik zelf pas als volwassene ben aangegaan. En ooh… wat had ik graag eerder tools gehad om te leren omgaan met mijn onzekerheid in mijn puberteit en jong volwassen leven.

Een weerbaarheidstraining kan helpend zijn in deze zoektocht.  Een prachtig hulpmiddel om onzekere jongeren die stoeien met hun zelfbeeld en zelfvertrouwen, inzichten mee te geven in zichzelf.  Ik zie weerbaarheid als een proces. Het heeft tijd nodig. Een zaadje wordt geplant en de jongeren groeien vanuit daar verder.

Een weerbaarheidstraining is er voor tieners en pubers die:

  • inzicht willen krijgen in hun eigen gedrag
  • willen leren om voor zichzelf op te komen
  • hun gevoelens willen onderzoeken
  • hun grenzen willen leren kennen en aangeven
  • hun kwaliteiten nog beter willen ontdekken
  • bereid zijn om aan zichzelf te werken

 Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!