(+31) 641753895 info@kik4coaching.nl

Krachtig jezelf zijn!

Iedereen is uniek, en juist die eigenheid van iedere mens vind ik fantastisch! Helemaal jezelf kunnen zijn, gun ik iedereen! Maar het lijkt helaas niet de makkelijkste weg voor velen van ons. Ik zie jongeren die zich aanpassen of weggeven ten koste van zichzelf. Jongeren die de lat hoog leggen voor zichzelf en proberen te voldoen aan wereld die perfect lijkt. Hierdoor raken ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Onzekerheid neemt toe.

In een gesprek met een van mijn eigen puberzonen hierover kwam hij met de volgende zin:

Hoe meer je de ander volgt, hoe meer je jezelf ontvolgt!

Zó treffend en helemaal van nu!! Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Het is niet mijn intentie om deze jongeren te veranderen, zij zijn al precies goed zoals ze zijn! Tijdens een coachtraject bij mij krijgen ze meer zelfinzicht om zelfbewuster te leven wat ze meer rust, plezier en zelfvertrouwen geeft zodat ze weer krachtig zichzelf zijn!

Ieder mens is uniek en elk verhaal en iedere beleving is weer anders. Omdat elke jongere zichzelf meeneemt en een eigen hulpvraag heeft, is elke coaching weer anders. Ik werk dan ook niet met een vast programma, maar coach intuïtief.

Jouw puber voelt zich al een tijdje niet lekker in zijn vel en jij maakt je zorgen! Er is veel gedoe op school, met vrienden of thuis? Wij zien graag dat het goed gaat met onze kinderen. We gunnen ze dat zij zich sterk en zelfverzekerd voelen en helemaal zichzelf mogen en kunnen zijn. Als ouder voel en zie je dat het even niet lekker gaat met je kind. Je voelt dat het tijd is voor verandering maar het lukt je niet om de cirkel te doorbreken

Dan kan ik helpen! 

Het maakt niet uit waar ze mee zitten of waar ze tegenaan lopen. Samen kijken we naar wat er NU nodig is, om dat waar zij op DIT MOMENT last van hebben, inzichtelijk te maken. Bewustwording ontstaat!

Wanneer je denkt hulp te kunnen gebruiken op het gebied van coaching, kun je contact met mij opnemen en plannen we een intakegesprek. Neem ook gerust contact op wanneer je juist twijfelt, zodat we samen kunnen kijken of deze vorm van coaching wel of niet bij je past. 

Hoe ga ik te werk?

1. Bellen/mailen

Wil je meer weten over mijn coaching en ben je benieuwd of mijn manier van coachen iets is voor jou/jouw puber?

Je kunt me het beste bereiken via e-mail of via het contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook!

2. Intake

Tijdens een intakegesprek – bij jongeren tussen de 12 en 16jr is dat samen met de ouder(s) – wil ik jouw kind beter leren kennen. De hulpvraag van jouw kind staat centraal en we bespreken wat zij na de sessies zouden willen bereiken en welk traject het beste past.

3. Coachsessie

De sessies zijn 1-op-1 en het uitgangspunt van de sessie is de hulpvraag van de jongere. Iedereen is uniek en daarom is ook elk traject bij kik4coaching anders.

4. Evaluatie

Hoe gaat het nu? Er is een evaluatiemoment.  Dit kan een tussen- of eindevaluatie zijn. Jongeren voelen vaak heel goed aan wanneer zij er weer klaar voor zijn om het zelf te doen. Hét moment om de coaching af te ronden.

Intuïtief coachen betekent voor mij coachen vanuit verbinding. Ervan uitgaande dat de antwoorden al in de jongeren zelf zitten en de jongeren helpen om ze weer te laten luisteren naar hun lijf /gevoel.

Deze jongeren weten vaak heel goed wat ze voelen, willen, kunnen, maar doordat ze te veel in hun hoofd zitten (vol hoofd, piekeren, negatieve gedachten) komen ze niet meer bij die antwoorden. Tijdens mijn coaching worden deze jongeren zich weer bewust van hun gedachten en emoties. Door te gaan voelen ontstaat er ruimte voor  antwoorden. Ik volg geen stappenplan, maar kijk, luister en laat voelen.

Systemisch coachen betekent voor mij dat ik er vanuit ga er dat iedereen onderdeel is van een systeem (gezin, familie, vrienden, school, sport team…) en hierdoor beïnvloed wordt. Hoe een jongere zich voelt en gedraagt, wordt mede bepaald door zijn plek binnen het systeem en wat er allemaal gebeurt in een systeem.

Systemisch coachen is een manier om inzicht te krijgen in jouw plek in een systeem, welk systeem dan ook en wat je verhoudingen met de ander binnen en buiten dat systeem zijn. We onderzoeken en ervaren waar belemmeringen zitten, waarom bepaald gedrag de jongere in de weg zit. Het doel is om dat waar de jongeren op dit moment last van hebben, inzichtelijk te maken zodat er meer bewustwording en rust/balans ontstaat.

Psychodynamisch coachen betekent dat ik verschillende coachtechnieken met elkaar combineer met als doel inzicht te krijgen in jezelf en de problemen die je ervaart.

 

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!