(+31) 641753895 info@kik4coaching.nl

Hi! Ik ben Marieke

Een liefdevol, integer en openhartig gevoelsmens. Leergierig naar het leven. Van nature een enorme drive om bewustwording te creëren bij zowel mezelf als de ander. Steeds op zoek naar verbinding.

Ik ben getrouwd en moeder van twee jong volwassen zoons. Mijn spiegels! Naast vrouw, moeder, dochter, zus, vriendin, tante, buur… ben ik ook coach. Maar bovenal ben ik gewoon mens. Door levenservaring wijzer geworden. Jawel, ook ik heb geleerd van de praktijk en nog steeds leer ik van en over mezelf.

 

Ik heb een pedagogische achtergrond en heb hier een aantal jaar geleden een coachopleiding aan toegevoegd. 25  jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. Sinds 2018 ben ik gecertificeerd kind- en jongerencoach. Afgestudeerd aan de Academie voor Psychodynamica en inmiddels trotse eigenaar van mijn eigen kind-en jongerenpraktijk: KIK4coaching

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs merkte ik dat er soms meer aan de hand was dan alleen een leerprobleem. Ik zag dat steeds meer kinderen extra begeleiding en coaching nodig hadden. Gevoelige kinderen of kinderen met sociale en emotionele uitdagingen. Uit nieuwsgierigheid naar het kind achter het gedrag en mijn gedrevenheid om ieder kind een veilige en fijne plek te gunnen, heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan.

Met name de jongeren hebben mijn hart gestolen. Sterk en toch kwetsbaar en in deze steeds maar drukker en veeleisender wordende wereld, vaak vastlopend in de zoektocht naar zichzelf. Als jongerencoach help ik deze jongeren om weer in contact te komen met zichzelf. Nieuwsgierig naar de jongere achter het gedrag en gedreven om deze jongeren inzichten te geven in zichzelf zodat  zij hun eigen leven durven leven!

 

Iedereen is uniek, en juist die eigenheid van ieder mens vind ik fantastisch! Helemaal jezelf kunnen zijn, gun ik iedereen! Maar het lijkt helaas niet de makkelijkste weg voor velen van ons. Ik zie jongeren die zich aanpassen of weggeven ten koste van zichzelf. Jongeren die de lat hoog leggen voor zichzelf en proberen te voldoen aan wereld die perfect lijkt. Hierdoor raken ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Onzekerheid neemt toe.

Onzekerheid die ik zelf zo goed ken! Waar ik als puber en student ook mee te dealen had. De weg naar ‘mezelf durven zijn’ is er een van vallen en opstaan geweest.

 

Ben ik dan nooit mezelf geweest? Eehh.. ja vast ook wel, maar met de wijsheid van nu, lang niet altijd. Ik was een ster in mezelf vergelijken met anderen, mezelf aanpassen, mezelf kleiner maken, de lat steeds maar hoger leggen, waardoor ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte. Vervolgens begon ik mezelf steeds meer af te vragen waarom ik toch zo moe kon zijn en waar die stress vandaan kwam.

 

Mezelf zijn betekent voor mij, weten wie ik ZELF ben.

Zelfinzicht hebben van wie je bent en mezelf accepteren zoals ik ben. Met al mijn mooie en minder fraaie kanten. Trots zijn op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Kunnen lachen om mijn onhandigheden.

Zelfbewust zijn van wie je bent. Wat vind ik leuk en niet leuk, fijn en niet fijn, wat zijn mijn sterke en zwakke kanten, hoe reageer ik, wat zijn mijn emoties, verlangens en gedachten? Kortom hoe VOEL ik me. Wat is mijn grens en hoe geeft ik die dan aan? Wie ben ik in relatie tot mijn gezin, familie, vrienden?

Zelfvertrouwen. Durven zeggen wat ik vind, voor mezelf durven opkomen ook al ben ik daarmee anders dan anderen. Mezelf laten zien, kwetsbaar zijn en trouw zijn aan mezelf.

De weg naar Jezelf Zijn’ is confronterend, uitdagend, inspirerend en een echte aanrader!  Je wordt een krachtigere versie van jezelf, wat energie oplevert! Dat wil jij toch ook!! Krachtig jezelf zijn!

Als jongerencoach is het niet mijn intentie om de jongeren te veranderen, zij zijn al precies goed zoals ze zijn! Tijdens een coachtraject bij mij krijgen ze meer zelfinzicht om zelfbewuster te leven wat ze meer rust, plezier en zelfvertrouwen geeft.

Samen kijken we wat er op dit moment nodig is om weer vooruit te kunnen en in beweging te komen. In verbinding met de jongere en ervan uitgaande dat de antwoorden al in deze jongeren zelf zitten, help ik ze om weer te leren luisteren naar hun lijf en gevoel. Dit doe ik door verschillende coachtechnieken met elkaar te combineren.

 

Wie ben ik nog meer

In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen met mijn hardloopmaatjes. Een eindje struinen in de natuur, het liefst in het bos. Wat ik op de fiets kan doen, doe ik op de fiets. Ik ben dol op de herfst. Ik lees graag en ben vaak in verschillende boeken tegelijk aan het lezen, maar er zijn ook weken dat ik geen boek aanraak. Yoga vind ik heerlijk om te doen, maar doe ik te weinig. Ik hou van gezelligheid en verbinding met familie en vrienden maar af en toe tijd voor mezelf vind ik een must! Ik blijf mezelf graag uitdagen en vind het vooral inspirerend om nieuwe dingen te leren! En daarom heb ik me sinds kort weer gestort op een nieuwe opleiding: Systemisch coachen en familie- en organisatieopstellingen.

 

Krachtig jezelf zijn!

Reviews

“Ik kan mijn grens aangeven en voor mezelf opkomen. Ik durf ook voor mezelf te kiezen en heb veel meer rust in mijn hoofd.”

Ik ben bij Marieke gekomen omdat ik in de knoop zat met mezelf, en heel onzeker was. Aan het begin van elke sessie vroeg Marieke hoe het met mij ging en dat vond ik erg fijn, omdat ze een rustig en lief persoon is die echt naar je luistert. Ook deden we helpende oefeningen om je grens te leren aangeven en om voor jezelf op te durven komen. Hierdoor heb ik veel inzichten gekregen waardoor ik nu veel meer rust in mijn hoofd heb en ook voor mezelf durf te kiezen en daar ben ik heel blij mee en heb ik heel veel aan gehad!

meisje 16jr

“Het gaat super met onze dochter. De overgang naar de middelbare is vloeiend gegaan. Ze is weer vrolijk en kan weer genieten zonder dat haar gedachten teveel met haar aan de haal gaan.”

Onze dochter vond het na ieder weekend en iedere vakantie spannend om weer naar school te gaan. Ze maakte zich tijdens de weekenden en vakanties zo druk over het weer naar school gaan dat ze er niet van kon genieten. Ook kon ze enorm opzien tegen nieuwe dingen zoals schoolkamp, musical en de middelbare school. Haar gedachten gingen met haar aan de haal waardoor kleine gedachten heel groot werden. Onze zoon had al goede ervaringen met Marieke gehad en ook onze dochter zag het zitten om met Marieke aan de slag te gaan. Al snel zagen we verandering. We kregen steeds meer onze vrolijke dochter terug. Ze leerde omgaan met haar gedachten en hoe ze deze kon omzetten naar helpende gedachten. Ook is ze zich meer bewust geworden van haar kwaliteiten. Het schoolkamp en de overgang naar de middelbare zijn heel goed verlopen. Wij genieten ervan onze dochter weer vrolijk te zien en dat ze weer kan genieten zonder dat haar gedachten teveel met haar aan de haal gaan.

meisje 12jr

“Wij zien onze ‘oude’ dochter weer terug, maar dan in een nieuwere zelfverzekerde versie. Marieke bedankt!”

Wat een goed nieuws aan het einde van de zomer 2021! De scholen gingen weer open, er kon weer gesport worden en ga zo maar door. helaas bleek dit voor onze dochter moeilijk te zijn. Na een periode van een relatief rustig schema begon alles tegelijk weer in volle vaart: school, huiswerk, sport, werk, vriendinnen….Ze had het gevoel dat ze alles bij moest houden, liep zichzelf voorbij en voelde zich erg ongelukkig. Via Facebook zagen we een post van Kik4coaching. Afzonderlijk van elkaar was deze post ons opgevallen en de manier van communiceren sprak ons erg aan. ook onze dochter stond open voor het werken et een coach met deze invalshoek. Na een intake en een aantal sessies heeft onze dochter geleerd dat ze een keuze heeft. Dat ze eerst voor zichzelf kan en mag kiezen en dat het soms ook best oké is om ‘nee’ te zeggen. Ze hoeft niet alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Door het welkome gevoel fat Marieke geeft, kon onze dochter zich openstellen. De expertise en activiteiten die Marieke in de sessies brengt, voert ze op een manier uit dat het kind zelf de inzichten krijgt in plaats van te zeggen ‘hoe het heurt’. Het afgelopen van de laatste lockdown was een mooie test. Na een klein paniekmomentje heeft onze dochter, door de oefeningen die ze bij Marieke geleerd heeft, alles weer onder controle. Wij zien onze ‘oude ‘dochter weer terug, maar dan in een nieuwere zelfverzekerde versie. Marieke bedankt!

meisje 16jr

“Naast dat Marieke heel goed de theorie kent is zij ook een ervaringsdeskundige die echt begrijpt waar je het over hebt.”

Ik vond de samenwerking met Marieke heel prettig. Het voelde echt als een samenwerking en niet als een bezoek aan de dokter. Het contact was laagdrempelig en echt. Marieke luisterde heel goed naar wat ik te vertellen had. Naast dat Marieke heel goed de theorie kent is zij ook een ervaringsdeskundige die echt begrijpt waar je het over hebt. Marieke heeft mij vooral erg geholpen met de vraag wat ik nu echt nodig heb en niet wat ik denk dat er van mij verwacht wordt en welke vorm van hulp bij mij zou passen. Ik ben inmiddels op haar advies aan een vervolg traject begonnen en dat is zeker de juiste keus gebleken.

 

man 38jr

“Onze dochter had problemen om te delen wat er in haar omging. Al na de eerste sessie met Marieke was er een klik, dat was voor ons een opluchting.”

Onze dochter had erg veel problemen om te delen wat er in haar omging. We konden haar moeilijk bereiken en dan alleen maar erg oppervlakkig. Na de eerste sessie met Marieke hoorden we al dat er een klik was. Gedurende haar coaching traject werd onze dochter steeds iets meer bereikbaar voor ons en zijn er een aantal zaken naar boven gekomen. Dit was voor ons een opluchting en nu we iets konden bespreken hebben we nu ook verdere stappen kunnen gaan ondernemen. Marieke hartelijk dank voor je inzet.

meisje 14 jr