(+31) 641753895 info@kik4coaching.nl

Boksend Opvoeden

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma.
Boksend Opvoeden helpt jongeren sterker weerbaarder te worden en inzichten te krijgen in zichzelf en de ander.

Door de begeleiding van een coach, een veilige omgeving, heldere regels en sterke pedagogische kaders geeft Boksend Opvoeden vorm aan boksen als mentale, fysieke en emotionele weerbaarheidsmethodiek. Boksend Opvoeden benut het boksen als een psycho-fysiek gerichte benadering van jongeren met als doel inzichten in én bewustwording over eigen gedachten, gevoelens en reactie. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan om tot deze inzichten te komen. Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden.
Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. De coach geeft handvatten en helpt de kinderen/tieners/pubers/jongvolwassenen om juiste keuzes te maken door concrete afspraken te maken. Bij een volgende sessie is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging, betreft de gemaakte afspraken. Wat je tijdens deze training ervaart en leert over jezelf, pas je thuis, op school of in jouw omgeving toe.  Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat.

Uit je hoofd, in je lijf!

Je hebt geen boksvaardigheden nodig om deze training te volgen. Het programma kan individueel of in groepsverband (max.4) gevolgd worden. Een traject van Boksend Opvoeden bestaat uit een intake, 5 sessies en een eindevaluatie. KIK4coaching is gecertificeerd trainer Boksend Opvoeden.

Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod ‘Stichting Keurmerk Beroepsscholing’. SKB al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl.

Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl